Bine ați venit pe site-ul Colegiului juridic


Colegiul juridic franco-roman de studii europene este rodul unei intense și vechi cooperări științifice între Universitatea Paris 1 Pantheon –Sorbonne, Universitatea București și alte treisprezece universități prestigioase, membre ale Consorțiumului de sprijin.

Puternic susținut de Ministerul francez al Afacerilor externe, de Ambasada Franței la București și de Institutul Francez din România, Colegiul juridic propune specializări cu o durată de 3 până la 5 ani, atestate prin două diplome, una eliberată de Paris 1 Pantheon –Sorbonne, și o alta, eliberată de București (Licență, Master 1, Master 2), care pot fi completate cu un Doctorat în drept (sub tutela și în cadrul Institutului juridic francofon doctoral si postdoctoral al Colegiului).
Situat în interiorul Facultății de Drept a Universității București, Colegiul primește in medie un număr de 300 de studenți pe an. Dacă puțin mai mult de jumătate dintre absolvenți exersează astăzi profesia de avocat (în general în cadrul marilor cabinete române sau internaționale), de magistrat sau de jurist de întreprindere, un sfert dintre ei au ajuns în cele mai înalte funcții ale administrației publice române (indeosebi în diplomație), internaționale sau europene. Alții, au devenit profesori-cercetători în universități de renume din România, Franța sau alte țări.

Recunoașterea oficială a succesului academic și științific al Colegiului juridic franco-român de studii europene este simbolizată prin faptul că acesta din urmă a fost decorat în două rânduri (cu ocazia celei de-a cincisprezecea și a celei de-a douăzecea aniversare) de către Președintele României.Studenții vă invită la Colegiul juridic

Film de prezentare a Colegiului juridic realizat de
Ambasadorii Colegiului.