Prezentare generală
Diplome Universitatea din Bucuresti - Universitatea Paris 1 Pantheon-Sorbonne
Colegiul juridic oferă un parcurs integrat* care permite obținerea a două diplome, în anul 4 și 5 de drept :
- în anul 4, Master 1 de la Universitatea Paris 1 Panthéon-Sorbonne și licența română;
- în anul 5, Master 2 de la Universitatea Paris 1 Panthéon-Sorbonne și diploma de Master a Universității din București.
În plus, în anul doi și trei de studii, studenții colegiului primesc și diplomele DEUG și respectiv de licență, de la Universitatea Paris 1 Panthéon-Sorbonne.
In paralel, studenții Colegiului juridic urmează o mare parte a cursurilor Facultății de Drept a Universității din București.

*Studenții colegiului juridic sunt înscriși în același timp la Facultatea de Drept a Universității din București al cărui parcurs îl urmează, dar și la Colegiul juridic, care include și materii în limba română predate la Facultatea de Drept a Universității din București și materii franceze predate după normele pedagogice franceze, de profesori în marea majoritate francezi. Programul Facultății de drept permite obținerea diplomelor române și programul Colegiului, diplome de la Paris 1 Panthéon-Sorbonne. Pentru ca dublul parcurs al studenților să nu fie prea încărcat, studenții sunt dispensați, dacă își doresc acest lucru, de anumite materii din cadrul Facultății de Drept, atunci când echivalentul lor este predat în cadrul Colegiului.
In sistemul francez :
- Diploma de Licenta se obtine dupa trei ani de studiu;
- Diploma de Master, intitulata :Master I”, se obtine dupa parcurgerea celui de al IV lea an de studiu;
- Diploma de Master, intitulata "Master II”, se obtine dupa parcurgerea celui de al V lea an de studiu.
In sistemul romanesc:
- Diploma de Licenta se obtine dupa patru ani de studiu;
- Diploma de Master (sau Master II) se obtine dupa al cincilea an de studiu.
Specializare in drept comparat, drept european si drept international
Aceasta pregatire se organizeaza in cadrul unei duble specializari: dreptul european al afacerilor. Disciplinele fundamentale ale curicullei sunt sustinute de seminare ce corespund acestei tematici.
Studentilor le este propus un parcurs progresiv si coerent cu scopul de a dobandi, pe de o parte, o buna cunoastere a conceptelor fundamentale si, pe de alta parte, o adevarata specializare in aceste domenii, prin intermediul programelor de master.
Cursurile sunt tinute in conformitate cu traditia sistemului de invătamant francez. Studentii sunt pregătiţi in scopul deprinderii abilitatilor necesare pentru a putea discuta, dezbate, critica diverse probleme de drept si pentru a putea adopta un punct de vedere clar si argumentat referitor la temele dezbatute. In cadrul orelor de seminare sunt dezbatute spete relevante din domeniu, studentii avand posibilitatea de a afla cat de importanta este o expunere sintetica si percutanta.
Un mijloc de reusita profesionala
Pentru cei care finalizeaza cursurile colegiului se deschid oportunitati multiple, fapt atestat si de succesul celor care au absolvit institutia noastra de invatamant.Colegiul juridic franco-roman reprezinta o pregatire excelenta pentru :
- profesiunile juridice din sectorul privat: avocat si in mod deosebit in cabinetele cele mai importante, sau consilierilor juridici din cadrul marilor societati;
- functia publica din Romania, ce precadere in cadrul Ministerului Afacerilor Externe sau al Justitiei;
- functia publica europeana si internationala. In cadrul institutilor europene precum Comisia sau internationale(ONU, Organizatii economice internationale. De tpul FMI , Banca Mondiala).
Cursurile Colegiului permit deopotriva studentilor care aspira la o cariera univeristara sa isi continue parcursul academic si sa se inscrie,dupa obtinerea Masterului, la cursurile de doctorat.
- O poarta de acces la studii in Franta
- Studenții de la Collège care doresc să își continue studiile în Franța beneficiază de condiții deosebit de favorabile. Aceștia pot studia în calitate de studenți ERASMUS timp de unul sau două semestre pe parcursul studiilor.De asemenea, studenții își pot continua studiile în Franța de îndată ce au obținut licența în drept și se pot înscrie la un master 1. Cu toate acestea, mulți studenți așteaptă până la sfârșitul celui de-al patrulea an și pleacă în Franța pentru a finaliza masterul 2. Acest proces este mult mai ușor pentru studenții înscriși la Collège: întrucât sunt înscriși la o universitate franceză (Paris 1 Panthéon Sorbonne) și au statut de student la Collège juridique, nu există probleme de echivalare, care pot fi uneori motivul pentru care studenților străini li se refuză înscrierea. De asemenea, procedura de înscriere este mai simplă pentru titularii unui master 1 francez. În sfârșit, instituțiile membre ale Consorțiului se angajează să faciliteze accesul studenților de la Collège la cursurile lor de masterat.