Anunţuri

Conferințe despre Europa

Înainte de a se întoarce pe băncile universității, studenții Colegiului Juridic Franco-Român de Studii Europene au asistat și au participat la două conferințe.
 
Conferința privind viitorul Europei - marți, 14 septembrie 2021
Marți, 14 septembrie 2021, a avut loc o dezbatere la București în contextul Conferinței privind viitorul Europei. Cu această ocazie, studenții Colegiului Juridic au putut discuta cu secretarii de stat responsabili cu Afacerile Europene din România și Franța, doamna Iulia MATEI și domnul Clément BEAUNE despre principalele provocări întâmpinate de Uniunea Europeană, așteptările și aspirațiile tinerilor cu privire la viitorul Europei.
Inregistrarea este disponibilă online : https://www.youtube.com/watch?v=LiFlbF0Hp5k

Conferința privind locul francezilor în Uniunea Europeană - marți, 21 septembrie 2021
Studenții Colegiului Juridic au avut ocazia să participe la o conferință-dezbatere susținută de domnul Gaël DE MAISONNEUVE, delegat pentru afaceri francofone ale MEAE, despre francofonie și locul francezilor în Uniunea Europeană. Au fost schimburi fascinante referitoare la importanța limbii franceze și a francofoniei în studiile și viața de zi cu zi, precum și cu privire la diversitatea culturală și lingvistică, care sunt valori imuabile ale UE.
 
Mulțumiri tuturor vorbitorilor și participanților pentru aceste discuții bogate in continut!


23/09/2021 - 20:40

Faculty of Law of UNIBUC French Foreign Office Université Paris I La Sorbonne

Realizat in 1995
Ordinul Meritul Cultural al Romaniei
in Grad de Ofițer

Copyright © 2021
Site realizat de Direct Design