Evenimente

 
Cea de-a doua ediție a Concursului de Elocință Francofon al Colegiului Juridic Franco-Român de Studii Europene a ajuns la final. 

Felicitările noastre finaliștilor, ale căror discursuri pe tema „Trebuie să vezi, ca să crezi?” ne-au impresionat profund. După lungi deliberări ale juriului și cu ajutorul votului publicului, s-a stabilit următorul clasament:

- Premiul I (oferit de către Universitatea Evry-Val-d’Essonne – 400 euro): Bogdan POPESCU, student în anul II, în cadrul Colegiului Juridic,
- Premiul II (oferit de către Universitatea Paris 1 Panthéon Sorbonne – 300 euro): Mălina-Andreea ACHINCA, stundentă în anul I, în cadrul Colegiului Juridic,
- Premiul III (oferit de către Societatea de Avocați „Bondoc și Asociații” și Asociația EuroCollege – 200 euro): Mihail-Alexandru ENACHE, student în anul I, în cadrul Colegiului Juridic
- Premiul IV (oferit de către Facultatea de Drept din cadrul Universității din București – 100 euro): Răzvan-Nicolae TODORAN, student în anul III, în cadrul Facultății de Drept și la Master, în cadrul Facultății de Litere, Universitatea Transilvania Brașov.

Finaliștii au mai primit și un abonament de un an la platforma Culturethèque a Institutului Francez din România.

Felicitări și semifinaliștilor, ale căror discursuri pasionante s-au înscris în tradiția acestui Concurs. Toți semifinaliștii au primit o invitație la cinematograful Elvire Popescu, o carte despre cei 80 de ani ai Institutului Francez din România, precum și cărți din partea Editurii Hamangiu. 

De asemenea, îi felicităm pe toți cei care și-au trimis candidaturile și îi încurajăm să participe și la anul, la cea de-a treia ediție a Concursului.

Este timpul să adresăm mulțumirile noastre partenerilor, a căror susținere ne-a permis să păstrăm cele mai frumoase amintiri ale acestei ediții. 

Mulțumim Universității Evry-Val-d’Essonne și Paris 1 Panthéon Sorbonne, Facultății de Drept din cadrul Universității din București, precum și Societății de Avocați „Bondoc și Asociații” și Asociației EuroCollege, pentru premiile oferite finaliștilor; Institutului Francez din România și Editurii Hamangiu, pentru premiile oferite finaliștilor și semifinaliștilor; membrilor Asociației Master II de la Sorbonne, pentru pregătirea finaliștilor și a semifinaliștilor; Agenției Universitare a Francofoniei și CEREFREA Villa Noël, pentru promovarea acestei ediții.


Mulțumirile noastre speciale sunt adresate Hotelului Sheraton din București, pentru cina memorabilă, organizată după finala Concursului, la Restaurantul Casa Doina, pentru susținerea cazării candidaților înscriși în Universitățile situate în afara Bucureștiului și pentru filmarea și montajul realizate în semifinală și în finală. Cu această ocazie, mulțumim Restaurantului Casa Doina, pentru primirea excepțională și un meniu excelent, precum și echipei 2bcom Think Team, pentru filmare și montaj. 


În final, nu ne rămâne decât să reluăm subiectul care a dat startul preselecției și să vă amintim că un lucru care s-a produs de două ori se va produce și a treia oară. Pe curând, la cea de-a treia ediție a Concursului de Elocință Francofon al Colegiului Juridic Franco-Român de Studii Europene! Vă așteptăm în număr cât mai mare!   20/03/2017 - 11:55

Faculty of Law of UNIBUC French Foreign Office Université Paris I La Sorbonne

Realizat in 1995
Ordinul Meritul Cultural al Romaniei
in Grad de Ofițer

Copyright © 2021
Site realizat de Direct Design