Anunţuri

Revoluții în direct – conferință şi dezbatere cu Bernard Guetta (26.03.2018, ora 18.00, la Facultatea de limbi şi literature străine a Universităţii din Bucureşti, Strada Edgar Quinet 5-7)

DomnulBernard Guetta, jurnalist și comentator de politică externă la France Inter, Libération și la Repubblica, cel mai urmărit editorialist francez, vine la Bucureşti.  

Bernard Guetta va susține conferința „Revoluții în direct: jurnalism și geopolitică”, luni,26 martie, între orele 18.00 și 19.30, la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine a Universității București.

Specialist al crizelor și schimbărilor radicale, Bernard Guetta va vorbi despre câteva dintre cele mai importante evenimente pe care le-a trăit și urmărit direct în cariera sa de jurnalist (crearea sindicatului Solidarność în Polonia, avântul neoliberalismului în America lui Ronald Reagan, prăbușirea comunismului sovietic sub acțiunea lui Mihail Gorbaciov).
În 2011, Bernard Guetta a primit Marele Premiu al Presei Internaționale Radiofonice pentru cronica sa „Géopolitique”, difuzată în fiecare săptămână, de luni până vineri, între orele 8.16 și 8.19 de France Inter. În 1981, jurnalistul a primit și prestigioasa distincție Prix Albert Londres. 
Conferința este gratuită și deschisă publicului larg. Ea va dura în jur de 50 de minute și va fi urmată de o dezbatere cu publicul.
Pentru publicul nevorbitor de limba franceză, se asigură TRADUCERE SIMULTANĂ ÎN LIMBA ROMÂNĂ.
Locul : Amfiteatrul Hașdeu (etajul 2), Facultatea de Limbi și Literaturi Străine a Universității din București (Strada Edgar Quinet 5-7)
22/03/2018 - 16:27

Faculty of Law of UNIBUC French Foreign Office Université Paris I La Sorbonne

Realizat in 1995
Ordinul Meritul Cultural al Romaniei
in Grad de Ofițer

Copyright © 2020
Site realizat de Direct Design