Doctorialele 2020

APEL LA CANDIDATURĂ

DOCTORIALELE COLEGIULUI JURIDIC FRANCO-ROMÂN DE STUDII EUROPENE

24-27 IUNIE 2020, BUCUREȘTI


PREZENTARE

Colegiul juridic franco-român de studii europene, filieră a Universității Paris 1 Panthéon-Sorbonne la București fondată  în 1995, este rodul unui parteneriat științific între Facultatea de Drept a Universității București și un consorțiu de 14 universități franceze prezidat de Universitatea Paris 1 Panthéon-Sorbonne.

Colegiul juridic propune un parcurs academic de excelență, de la primul an în Drept până la doctorat, și are un efectiv de peste 300 de studenți anual. Institutul juridic francofon doctoral și post-doctoral al Colegiului juridic facilitează activitatea doctoranzilor în co-direcție și în co-tutelă, și derulează colaborări între Şcolile doctorale ale Universității București și ale universităților membre ale Consorțiului.

Din 2018, Colegiul juridic organizează Doctorialele, ateliere care se adresează tinerilor cercetători francofoni în Drept. Primele două ediții ale Doctorialelor au găzduit cercetători francezi și români. Ele au reunit în fiecare an aproximativ douăzeci de doctoranzi și 14 Profesori provenind din universitățile franceze membre ale Consorțiului și din cadrul Facultății de Drept a Universității București; succesul lor a determinat deschiderea ediției 2020 Facultăților de Drept din Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Sibiu și Timișoara, precum și filierelor francofone din țările vecine României (Bulgaria, Ungaria, Moldova, Serbia, Ucraina).

OBIECTIVE

Doctorialele Colegiului juridic franco-român de studii europene oferă un cadru de schimburi între doctoranzii francofoni în Drept și profesori. Doctoranzii își prezintă lucrările și beneficiază de aprecieri, obținând instrumente metodologice prețioase în cadrul atelierelor conduse de către profesori, ateliere care vizează diferite elemente ale parcursului doctoral, de la redactarea introducerii tezei până la pregătirea pentru susținere.

Doctorialele permit astfel participanților să se antreneze în ceea ce privește comunicarea cercetării lor într-un context pluridisciplinar, să creeze noi legături, să-și împărtășească provocările și să descopere metode de cercetare.

ELIGIBILITATE 

• Nivelul de studii și universitatea de origine a candidaților : doctorazi francofoni înscriși în doctorat în Drept în cadrul unei universități franceze din cadrul Consorțiului (inclusiv filierele acestora din străinătate), ale unei universități române membre a « Hexagonului Facultăților de Drept », sau a unei universități bulgare, ungare, moldovene, sârbe sau ucrainene.

• Nivelul cunoașterii limbii franceze: avansat.

CONȚINUTUL DOSARULUI DE CANDIDATURĂ

1) Un CV actualizat indicând în special parcursul și lucrările academice, precum și nivelul de limbi străine (maxim 2 pagini, document pdf intitulat conform formatului [NUME]_[Universitate]_Cv).

2) Informațiile solicitate în «Fișa de informații » (document .doc de descărcat, modificat, și retransmis în pdf intitulat astfel: [NUME]_[Universitate]_ FicheDoctoriales2020).

CALENDAR ESTIMATIV

• Data limită pentru trimiterea candidaturilor: vineri 7 februarie 2020, la adresa doctoriales@collegejuridique.ro;

• Notificarea rezultatelor: 15-27 martie 2020;

• Confirmarea participării de către candidații selecționați: 28 martie-4 aprilie 2020;

• Perioada Doctorialelor: 24-27 iunie 2020.

COSTURILE SEJURULUI

Biletele de avion și/sau cazarea vor fi suportate pentru un număr limitat de participanți (conform condițiilor care le vor fi comunicate în timp util). Celorlalți candidați selecționați, pentru care costurile nu pot fi preluate, li se va propune participarea la Doctoriale pe cont propriu sau pe baza unei finanțări pe care să și-o obțină individual (de ex. : program de mobilitate doctorală din cadrul universității lor de origine).

CONTACT

Pentru orice întrebare, vă rugăm să-i contactați pe: Catalina AVASILENCEI și/sau Robin CABALLERO: doctoriales@collegejuridique.ro
Faculty of Law of UNIBUC French Foreign Office Université Paris I La Sorbonne

Realizat in 1995
Ordinul Meritul Cultural al Romaniei
in Grad de Ofițer

Copyright © 2020
Site realizat de Direct Design